Instruktioner inför programstart

ekonomie kandidatprogrammet hösten 2019

Välkommen till Lund!

Du har blivit antagen till ett av Sveriges populäraste ekonomiprogram, Ekonomie kandidatprogrammet i Lund. Vi vill härmed gratulera dig till din plats och ser fram emot att träffa dig på Ekonomihögskolan i höst!

Här kommer instruktioner om fyra viktiga steg inför programstart.


1. Tacka ja till din plats senast den 26 juli

Du som har blivit antagen till programmet måste tacka ja för att behålla din plats. Det gör du under “Mina sidor” på antagning.se. Sista svarsdag är den 26 juli.

2. Obligatorisk registrering via Studentportalen 22–29 augusti

För att bli registrerad på programmet måste du även registrera dig i Studentportalen. Gör du inte detta går din plats på programmet vidare till en reserv!

  • För att kunna registrera dig i Studentportalen måste du ha ett studentkonto. Studentkontot skapas några vardagar efter att det andra antagningsbeskedet går ut (1 augusti).
  • Har du redan ett studentkonto vid Lunds universitet sedan tidigare, är det detta konto du ska använda för att registrera dig. Har du glömt dina inloggningsuppgifter, kan du kontakta servicedesk@lu.se.
  • När kontot är skapat skickas e-post om hur du aktiverar studentkontot till den e-postadress som du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet. Obs! Har du en Hotmail-, Yahoo- eller Live-adress så kan det innebära problem för våra mejl att gå fram. Vi rekommenderar att du använder en annan e-postleverantör. Kontrollera också att mejlen inte hamnat i din inkorg för skräppost eller spam. Om du hittar e-post från universitetet bland din skräppost kan du markera avsändaren som säker eller betrodd.
  • Logga in i Studentportalen och registrera dig på grundkursen i företagsekonomi (FEKA90) som du läser första terminen på programmet. I samband med att du registrerar dig på kursen, blir du automatiskt registrerad på programmet.

3. Obligatorisk introduktion samt första föreläsningen
2 september 12.30–17 (ungefärliga tider)

Adress: Holger Crafoords Ekonomicentrum, Tycho Brahes väg 1
Samling i Ljusgården, EC1.

11.00–12.00
Infomingel i Ljusgården, EC1 (ej obligatoriskt). Kom och mingla och träffa dina nya kursare innan introduktionen och första föreläsningen drar igång!

12.30–17.00
Introduktionsdagen är obligatorisk. Under denna dag får du introduktion till programmet, dess upplägg och viktiga hållpunkter under utbildningen. Du får även information om stöd och resurser vid Ekonomihögskolan som du kan ha nytta av under din utbildning.

Vi börjar dagen på Ekonomihögskolan och går sedan vidare till LTH och Kårhusets aula. Efter introduktionen, är det dags för den första föreläsningen i redovisning.

Meddela oss om du av någon anledning inte kan komma på introduktionsdagen genom mejl till ekonkand@ehl.lu.se.


Schema för första kursen (FEKA90)

Preliminärt schema i TimeEdit – ändringar kan ske


Kårens novischvecka

Vår studentkår Lundaekonomerna ordnar varje termin en uppskattad novischvecka för nya studenter. Priset ligger på 850–950 kronor och antalet platser är begränsade. Först till kvarn!

Läs mer och anmäl dig på www.lundaekonomerna.se


Missa ingen viktig utbildningsinformation!

Utbildningsplattformen Live@Lund är din viktigaste kanal för utbildningsinformation under din studietid. Det är ditt ansvar att ta del av den information som läggs upp på din program- och kurssida. Vi rekommenderar att du aktiverar alertfunktionen. Du får då en avisering när sidorna uppdateras, och missar inga viktiga meddelanden.

Instruktioner för att lägga till aviseringar i Live@Lund

  1. Logga in på Live@Lund med hjälp av ditt studentkonto.
  2. Klicka på ditt namn längst upp till höger.
  3. Klicka på ”Mina inställningar”.
  4. Gå därefter in på ”Mina aviseringar” eller ”My alerts”. Om du vill lägga till en avisering, klicka på ”Lägg till avisering”. Välj sedan vilken typ av material du vill prenumerera på. Två exempel av sådant material är ”kursdokument” och ”kursmeddelanden”.
  5. Klicka på ”Nästa”.
  6. Följ instruktioner och klicka på ”OK”. Nu kommer aviseringar till din studentmejl!

Står du som reserv?

Vid varje termin så antas fler studenter än vad som finns planerat antal platser till eftersom vi vet att en del faktiskt inte tackar ja till sin plats. Beroende på hur många antagna som väljer att ta sin plats i bruk, så genomförs eventuell reservantagning. Vi kan alltså inte veta om det blir någon reservantagning för programmet före terminsstart.

Om det blir aktuellt med reservantagning och du kallas, kontaktar vi dig via telefon och/eller e-post. Du behöver inte anmäla dig eller göra något i förväg.

Vi är tacksamma om du tackar ja/nej till din reservplats på antagning.se så fort som möjligt.

Kontakta oss!

ekonkand@ehl.lu.se

Pernilla Honoré
Programkoordinator
Telefon: 046-222 02 86 

Katalin Orban 
Utbildningsadministratör
Telefon: 046-222 79 22

Gå med i vår Facebookgrupp!

Är du ny student i Lund? Välkommen att gå med i vår Facebookgrupp för att komma i kontakt med dina blivande studiekamrater eller för att ställa frågor till oss. Vi kommer naturligtvis påminna dig om viktiga datum och happenings för att du ska få en bra start på din studietid i Lund. 

Gå med i Facebookgruppen "Ekonomie kandidatprogrammet Lund HT19"

Ny student i Lund?

Här kan du läsa mer om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student, om dina studenträttigheter och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet.

Senast uppdaterad: 2019-06-14