Söka information

Vid Ekonomihögskolan och Lunds universitet finns flera olika söktjänster som kan vara till hjälp när du söker efter information.

LUBcat

Böcker och tidskrifter kan du söka efter i bibliotekskatalogen LUBcat, som är gemensam för alla bibliotek vid Lunds universitet. Här ser du vad som finns tillgängligt och var det är placerat. Du kan också ställa dig i kö på det som är utlånat och kontrollera dina lån. 

Bibliotekskatalogen LUBcat

Läs mer om hur du söker efter böcker

LUBsearch

​LUBsearch är den samlade ingången till elektroniskt och tryckt material vid Lunds universitet. Genom en sökruta finner du bland annat artiklar, tidskrifter, avhandlingar och böcker. Stora delar av det elektroniska materialet finns i fulltext och med ditt Student- eller Lucat-konto kommer du åt det var du än befinner dig. 

LUBsearch

Databaser A - Ö - här kan du söka efter en specifik databas eller söka efter databaser inom ett visst ämne.

ePublications - här kan du söka efter e-böcker och tidskrifter.

LUBsearch & elektroniska resurser - här kan du läsa mer om LUBsearch.

Ämnesguider

Bibliotekets ämnesguider är en bra ingång när du exempelvis ska söka efter material till din uppsats. Här hittar du bland annat nyttiga länkar till olika databaser, uppslagsverk, statistik och nyheter. Du kan även hitta information om hur man skriver och refererar. 

Ekonomihögskolans ämnesguider

Läs mer om att söka inom ett visst ämne

Letar du efter ett särskilt format?

Gå till vår sida Sök efter format, om du vill veta hur du söker efter en speciell sorts format; exempelvis en bok, artikel, forskningspublikation eller årsredovisning.

Sök efter format

Våra samlingar

Vi har flera samlingar i biblioteket. Här hittar du information om var du hittar dem och om vilket material som du behöver beställa i förväg.

Bibliotekets samlingar

Se Sambibs film om informationssökning

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Boka tid med en bibliotekarie:
bokabibliotekarie@ehl.lu.se

Har vi inte det material du behöver?

Böcker och artiklar som inte finns i LUBcat eller LUBsearch kan vi beställa åt dig från andra bibliotek genom ett fjärrlån.

Du kan även lämna ett inköpsförslag om vi inte har det du letar efter.

Denna service ger vi till studenter och forskare som är knutna till Ekonomihögskolan.

Senast uppdaterad: 2019-02-12