Söka information

Vid Ekonomihögskolan och Lunds universitet finns flera olika söktjänster som kan vara till hjälp när du söker efter information.

LUBsearch

​LUBsearch är den samlade ingången till elektroniskt och tryckt material vid Lunds universitet. Genom en sökruta finner du bland annat artiklar, tidskrifter, avhandlingar och böcker. Stora delar av det elektroniska materialet finns i fulltext och med ditt Student- eller Lucat-konto kommer du åt det var du än befinner dig. 

LUBcat

Böcker och tidskrifter kan du söka efter i bibliotekskatalogen LUBcat, som är gemensam för alla bibliotek vid Lunds universitet. Här ser du vad som finns tillgängligt och var det är placerat. Du kan också ställa dig i kö på det som är utlånat och kontrollera dina lån. 

Ämnesguider

Bibliotekets ämnesguider är en bra ingång när du exempelvis ska söka efter material till din uppsats. Här hittar du bland annat nyttiga länkar till olika databaser, uppslagsverk, statistik och nyheter. Du kan även hitta information om hur man skriver och refererar. 

Letar du efter en speciell materialtyp?

Här hittar du information om hur du söker efter särskilda materialtyper eller format:

Öppna resurser till följd av coronaviruset 

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. 

Se Sambibs film om informationssökning

Behöver du hjälp?

Hittar du inte det du söker? Behöver du tips om var du hittar information till uppsatsen? Vill du veta hur man söker i en specifik databas?

Fyll i formuläret för att boka en bibliotekarie

Har vi inte det material du behöver?

Böcker och artiklar som inte finns i LUBcat eller LUBsearch kan vi beställa åt dig från andra bibliotek genom ett fjärrlån.

Du kan även lämna ett inköpsförslag om vi inte har det du letar efter.

Senast uppdaterad: 2021-05-17