Karriärcenter

Ekonomihögskolans karriärcenter vänder sig till dig som är student på Ekonomihögskolan och som är nyfiken på hur det är i arbetslivet, som vill diskutera karriärval, hitta de intressanta jobben eller få hjälp med CV och personligt brev bland annat. Karriärcenter är din kontakt med arbetslivet under din studietid. 

Pernilla Thellmark and Stina Vikingson. 

Ekonomihögskolans internships

Karriärcenter samarbetar med våra företag och organisationer för att erbjuda ett urval av kvalificerade och kvalitetsgranskade praktikplatser varje år, både i Sverige och utomlands.

Läs mer om Ekonomihögskolans internships

Nyfiken på start-ups?

Ideon Innovation är en grogrund för nya idéer och hjälper nystartade företag att växa. Beläget mitt i Ideon Science Park i Lund, bredvid Ekonomihögskolan, kan våra studenter få erfarenhet av hur detär att jobba på en start-up.

Läs mer på Ekonomihögskolans engelska webbplats

Karriärportaler

MyCareer

Vi hjälper dig att ta nästa steg i din karriär med Lunds universitets jobb- och karriärportal, MyCareer - ett samarbete med Graduateland.

Genom att registrera dig i MyCareer får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik- och traineeplatser i Sverige och internationellt. Du kan följa dina favoritarbetsgivare  och få meddelanden om relevanta erbjudanden.

Skapa din personliga profil och bli medlem i Europas största karriärnätverk för studenter och nyutexaminerade.

Registrera ditt CV nu!

HigherEd

HigherEd är ett globalt talangnätverk utvecklat av EFMD. Här kan du söka efter internationella jobb och praktikplatser och öva på tester som används i rekryteringar.

Besök HigherEd

Är du arbetsgivare och vill komma i kontakt med våra studenter?

Ekonomihögskolans karriärcenter erbjuder företag och organisationer som söker efter arbetskraft ett enkelt och smidigt sätt nå och skapa en relation med våra studenter.

Läs mer om hur vi stöttar dig som arbetsgivare

Hur förbereder jag mig inför arbetsmarknaden?

Arbetsmarknaden svänger i takt med konjunkturerna. Det går ibland uppåt för en bransch och nedåt för en annan. Då är det viktigt att ha kunskaper hur det ser ut för olika yrken innan man börjar söka jobb. Det är bra att veta hur det ser ut på arbetsmarknaden innan man ska gå på exempelvis anställningsintervju. Vad är rimligt att begära i lön? Vilka krav kan man ställa? Vad är det man förväntas att göra? Vi har inte alla svar men vi kan ge några tips på vägen.

Hur förbereder jag mig bäst?

  • Se till att hålla koll på arbetsmarknaden redan under din utbildningstid. Det gör du enklast genom att helt enkelt läsa jobbannonser. Då får du en bild av vad de olika tjänsterna innefattar och vad som efterfrågas både i form av utbildning och erfarenhet men också egenskaper. Känn efter vad du tycker verkar roligt och utmanande.
  • Skaffa arbetslivserfarenhet. Tänk på att alla jobb och ideella uppdrag ger dig värdefull erfarenhet - även om det inte är inom just det område du studerar. Det viktiga är att du kan förklara för en arbetsgivare vad du lärt dig av dina olika engagemang.
  • Utöka ditt kontaktnät. Många jobb förmedlas via kontakter och ju större ditt kontaktnät är desto bättre.

Kontakt

Stina Vikingson
072-226 57 98
career@ehl.lu.se

Pernilla Thellmark
karriarvagledning@ehl.lu.se


Besöksadress:
Holger Crafoords Ekonomicentrum

Tillfälliga öppettider

På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset, är vår mottagning stängd under terminen. Du är välkommen att kontakta oss genom våra digitala kanaler under kontorstid.

Drop-in över Zoom
Vi erbjuder drop-in över Zoom varje onsdag mellan kl. 12–14.

Här hittar du vår digitala drop-in:
https://lu-se.zoom.us/j/65636442672

Boka ett digital möte
Om du vill boka in ett digitalt möte, skicka ett mejl så bjuder vi in till ett samtal över Zoom. 

Senast uppdaterad: 2021-02-25