Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Ekonomihögskolan i Lund rankas bland världens bästa
2021-03-03

Ny utmärkelse för Ekonomihögskolan - men alla är inte lika entusiastiska
2021-03-02
Det kallas triple crown och ska vara en kvalitetsstämpel för handelshögskolor världen över. Alla är dock inte överens om vad Ekonomihögskolans nya ackreditering ska vara bra för.

Ekonomen varnar: Skapar enorma risker
2021-03-01
Låga räntor och bostadsbrist trissar upp priserna på bostadsmarknaden, och hushållens skulder växer. Det skapar enorma risker i ekonomin, säger nationalekonomen Fredrik NG Andersson.

Louise Bringselius: Louise Bringselius: Ålder avgör inte vår inlärningsförmåga.
2021-03-01
I USA kan människor i 70-årsåldern beskrivas som lovande, när deras framtida karriär diskuteras. Där betraktas ålder och erfarenhet snarare som en merit än som en belastning. Som ett tecken i tiden är den nyvalde presidenten Joe Biden 78 år.

Helsingborg är en av Europas mest innovativa städer - eller?
2021-02-27
Inför stadsmässan H22 beskrivs Helsingborg som en av Europas mest innovativa städer. Men hur mäter man graden av uppfinningsrikedom och nytänkande?

Ny seger för elnätsbolagen - miljontals svenskar riskerar höjda avgifter
2021-02-26
Elnätsavgifterna för många av Sveriges elkunder ser plötsligt högst osäkra ut. Detta efter att flera av de största elnätsbolagen, som överklagat besluten som tvingat dem att sänka elnätspriserna, åter vunnit en juridisk strid i domstol.

Vinstdrivna aktiebolag är bra för hållbarheten
2021-02-26
EU-kommissionen håller på att utarbeta ett förslag om hållbar bolagsstyrning som riskerar att försämra välfärdsutvecklingen i Europa, skriver fyra professorer på Di Debatt.

P1-morgon
2021-02-26

Vinstdrivna aktiebolag är bra förhållbarheten
2021-02-25
EU-kommissionen håller på att utarbeta ett förslag om hållbar bolagsstyrning. Initiativet kan inom kort resultera i ett förslag till lagstiftning som innebär genomgripande förändringar av spelvillkoren för näringslivet.

Management är nästa krisbransch
2021-02-25
Management började blomstra när globaliseringen och avregleringen tog fart på 1980-talet. När de nationella aktörerna och deras samförståndslösningar försvann fick företagsledningarna större spelrum.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.