Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Att publicera har blivit viktigare än att göra skillnad

Curie 2017-10-17
Det produceras enormt mycket forskning som aldrig blir läst eller ger relevanta kunskapsbidrag.

Svenska kvinnor: Så mycket mer ansvar tar vi i hemmet

Metro 2017-10-17
Kvinnor i en parrelation tycker att de tar störst ansvar i hemmet - och männen håller med, enligt en färsk undersökning. Professorn Maria Stanfors känner igen bilden, men menar samtidigt att männen bidrar allt mer.

Det här är Lunds fulaste hus

Sydsvenskan 2017-10-16
Över 10 000 tyckte till och nu kan vi slå fast: Sparta är Lunds fulaste hus. ...

Ersta sjukhus rasar mot prisdumpning i öppenvård

Svenska Dagbladet 2017-10-16
Landstingets vilja att pressa priserna i sina vårdupphandlingar har gått för långt. Enligt ideella Ersta sjukhus görs upphandlingar nu till så låga nivåer att det är omöjligt att garantera vårens kvalitet.

Jusek: Avgörande att öka välbefinnandet på arbetet

Dagens Arena 2017-10-16
Arbetsmiljö Om vi ska minska stressen, öka livskvaliteten och klara ett längre arbetsliv behöver välbefinnandet tas på allvar i arbetsmiljöarbetet, skriver Daniel Lind, samhällspolitisk chef på Jusek.

Rektorns svar på kritiken - analysgrupp tillsätts

Lundagård 2017-10-13
Processen att välja en kandidat till uppdraget som prorektor vid Lunds universitet har varit omdiskuterat. I förra veckan höjdes kritiska röster ifrån flera institutioner något som Sydsvenskan tidigare skrivit om.

Föredrag om framtidens handel

Lokaltidningen Trelleborg 2017-10-12
TRELLEBORG. Aktuella undersökningar visar att detaljhandelns kunder vill ha lika snabb och bekväm leverans som när de beställer hämtpizza. Det ska dessutom vara gratis frakt och de vill helst inte ha någon kontakt med några anställda.

Får vi det vi betalar för?

Norrbottens-Kuriren 2017-10-12
I nästan alla andra länder är det grundutbildningen som får huvuddelen av medlen. Högskolor och universitet återfinns numera över hela landet. Politikens mål är att hälften av en årskull ska genomgå högskoleutbildning.

Henrik Braconier tillbaka på FI

Realtid 2017-10-11
Efter en kort tid som chef över Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet har Henrik Braconier valt att återvända till Finansinspektionen (FI). Han återgår till sin roll som myndighetens chefsekonom.

Henrik Braconier åter till FI efter rekordkort tid på Riksbanken

Sak & Liv 2017-10-11
Finansinspektionen meddelade på onsdagen att Henrik Braconier återkommer till Finansinspektionen som chefsekonom.

Evelina Lindén
Kommunikatör

evelina.linden@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 80 73, 070-481 91 21

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.