Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Så utsatt blir handeln - när Riksbanken höjer räntan: Allting som heter lågpris kommer att vara vinnare
2022-07-01
Riksbanken har höjt styrräntan till 0,75 procent. Beslutet påverkar en stor andel av svenskarnas köpkraft och spiller tydligt över i handeln, menar Ulf Johansson, professor i marknadsföring vid Ekonomihögskolan på Lunds universitet.

Efter räntehöjningarna: Färre bolånekunder vill binda sina räntor
2022-06-29
TV4 Nyheterna har ringt runt till sex banker och bolåneinstitut som uppger att man sett ett trendbrott efter Riksbankens räntehöjning i maj. Färre väljer att idag binda sina räntor på längre tid.

Många förblir icke självförsörjande hela livet
2022-06-27
Tröskeln idag för att klassas som sysselsatt är så lågt satt att måttet inte säger något om huruvida individen faktiskt har inkomster som går att leva på eller ej. Det skriver Johan Eklund med flera debattörer i en slutreplik.

Gamla problem stör fortfarande bilden av ny stad
2022-06-27
När treklövern tog makten i Landskrona var målet en trygg stad med arbetande skattebetalare.

Huvudledare Malmös ekonomi handlar inte bara om överskott.
2022-06-27
Det går bra för Malmö stad, ekonomiskt sett. När kommunfullmäktige sammanträdde i förra veckan avhandlades prognosen för stadens årsresultat.

Louise Bringselius När arbetstempot ökar blir ledigheten viktigare än någonsin.
2022-06-27
Känner du att du arbetar mer än någonsin? Att arbetsdagen aldrig tycks vara slut och att du är helt utmattad när du väl avslutar den?

Study: Our behaviour may have been guided by wishful thinking during the pandemic
2022-06-23
A new study suggests that we systematically underestimate health risks if and when it suits us.

Sänkta bidrag hjälper inte arbetande fattiga
2022-06-23
Det verkliga problemet är att en stor grupp personer har mycket låga inkomster. Att sänka bidrag är inte en lösning på det problemet. Det skriver Martin Nordin, docent i arbetsmarknadsekonomi, i en replik.

Knut Wicksell ämne för föredrag
2022-06-23
På tisdag den 28 juni arrangeras försommarens sista föreläsning av Kiviks museum och det kommer att handla om internationell ekonomi.

SKR:s roll är en ad hoc-korporativism utan demokratiskt ansvar
2022-06-22

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.