Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Lund kan få trängselavgift och kraftigt höjda p-avgifter
2020-04-02
Lunds klimatpolitiska råd varnar för att kommunen inte kommer att nå utsläppsmålen.

Klimatexperter föreslår trängselavgift och kraftigt höjda p-avgifter i Lund
2020-04-01
Transporter med lastbil i Lunds kommun har ökat - markant. Samtidigt minskar cyklandet, trots alla satsningar på cykelvägar. Nu varnar Lunds klimatpolitiska råd för att kommunen inte når utsläppsmålen.

Återinför den gamla fastighetsskatten
2020-04-01
Dags att återinföra en fastighetsskatt baserad på marknadsvärden. Dagens modell med kommunal fastighetsavgift gynnar enbart höginkomsttagare. Det menar Åsa Hansson, skatteekonom och docent i nationalekonomi vid Lunds universitet.

Så vill näringslivet tjäna pengar på digitala brevlådor
2020-04-01
Deklarationen är redan inskickad för över 3 miljoner svenskar, majoriteten genom sin digitala brevlåda. Det som hittills varit en förlustaffär kan nu bli en vinstaffär i hundramiljonerklassen för investerarna.

Åtta rektorskandidater om varför de vill leda LU
2020-04-01
Ingen extern sökte rektorsjobbet som blir ledigt till årsskiftet. Men åtta interna tungviktare intervjuas nu för tjänsten. Det är dekaner och vicedekaner och alla är nominerade. Här berättar de varför de vill bli Lunds universitets rektor.

"Det behövs en rättvis fastighetsskatt"
2020-04-01
Reformen av fastighetsskatten har trissat upp värdet på de dyraste bostäderna och samtidigt gjort skattesystemet mindre utjämnande. Därför behövs högre skatt på fastigheter, skriver Åsa Hansson och Andreas Bergström, Fores.

Så kan ekonomin bli efter coronakrisen
2020-03-31
De fulla ekonomiska konsekvenserna av coronavirusets framfart är ännu inte synliga. Men det går att skönja vissa konturer av branscher och sektorer som ser ut att klara sig bättre än andra.

Louise Bringselius: "Människor hjälper varandra som aldrig förr."
2020-03-30
Gradvis börjar vi förstå konsekvenserna av coronavirusets framfart - i termer av hälsa, ekonomi och livskvalitet. När krisen är över kommer vi att blicka tillbaka på en lång rad trauman och tragedier. Sorgen bär vi gemensamt som samhälle.

Nationalekonomer: Vi behöver spåra smittan
2020-03-29
Genom en snabb uppbyggnad av testkapacitet och smittspårning kan det vara möjligt att undvika att covid-19 leder till en mycket djup recession. Det är åtminstone värt ett försök, skriver nationalekonomer.

Forskare: Coronakrisen kan påverka klimatet positivt
2020-03-29
Samtidigt som coronakrisen sprider sig över världen minskar de globala klimatutsläppen. Möten flyttar till digitala kanaler, färre flyger och många jobbar hemifrån istället för att transportera sig till jobbet.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.