Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Organisationsforskaren: Dumhetsbekämpning behövs
2020-09-24
Professor Mats Alvesson är en av landets ledande organisationsforskare. Behöver man verkligen lägga 21 miljoner på externt tankestöd? Vad har man anställt för folk, vilka har man befordrat?

"Det finns ett tryck på lärosäten att utbilda företagsamma samhällsmedborgare"
2020-09-24

De tar plats i tillgänglighetsdelegationen
2020-09-24
Nu är det klart vilka som ingår i regeringens tillgänglighetsdelegation för att korta väntetiderna i vården. Bland ledamöterna finns bland andra Johan Styrud, ordförande för Stockholms läkarförening.

De ska sitta i regeringens tillgänglighetsdelegation
2020-09-24
Regeringen har nu utsett ledamöter som ska sitta i den nationella delegationen för ökad tillgänglighet och kortare väntetider i hälso- och sjukvården.

Storstädernas stadskärnor hårdast drabbade av coronapandemin visar ny svensk rapport
2020-09-24

Virtuell mässa hjälper studenter att hitta jobb
2020-09-24

Kampen om jobben i bilindustrin är en tickande bomb
2020-09-23
Regeringarnas strävan att maximera antalet jobb i det egna landet inbjuder lätt till missbruk som tullar och statsstöd. I fokus står jobben i bilindustrin.

Andreas Bergh: Januaripartiernas nya budget liknar mest ett fumligt sätt att göra slut
2020-09-23
Aldrig tidigare har jag sett en statsbudget där så mycket information saknas. Den är helt enkelt inte färdig.

Därför behöver du ha koll på Amazon
2020-09-21

Stora inkomstklyftor missgynnar ekonomisk tillväxt
2020-09-21
Krönika Ekonomer såg länge stora inkomstklyftor som gynnsamma för ekonomisk tillväxt. Så är inte längre fallet utan stora klyftor i ett land ses som starkt negativt på ekonomisk tillväxt.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.