lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst. 

Bredband ger sämre betyg

Statskoll 2017-12-15
Landsbygdsprogrammets bredbandsstöd ska underlätta för landsbygden att delta i det digitala samhället. Men nu visar forskning att ny bredbandsinfrastruktur ger sämre betyg för svenska gymnasieelever.

Ny studie: Snabbt bredband ger sämre betyg

Ny teknik 2017-12-13
Snabbare bredband i bostadsområdet leder till sämre betyg för gymnasieelever. Det visar ny forskning.

Berättelserna i "Vd har ordet" - i dialog med omvärlden

Balans 2017-12-13
Vd har ordet" är det avsnitt i årsredovisningen som många anser vara allra viktigast och mest läst. Men vilken berättelse, eller snarare vilka berättelser, om företaget är det som lämnas under rubriken "Vd har ordet"?

E-handeln från Kina ökar explosionsartat - men få har koll på kvalitet och arbetsmiljö

Sveriges Radio P1 2017-12-13
Just nu är julklappshandeln i full gång, men istället för att endast handla i butik så köper vi allt mer julklappar via utländska tjänster på internet.

För bättre integration - lär av goda exempel!

Institutet för Näringslivsforskning 2017-12-12
Det bör nog även skrivas en annan rapport i ämnet, sa Andreas Bergh, IFN och Lunds universitet, när han kommenterade ESO-rapporten Inspiration för integration, av Patrick Joyce, Ratio.

Roland Paulsen: Därför fruktar en totalitär regim dina ha...

Dagens Nyheter - Login 2017-12-11
Ny dataforskning visar att censuren i Kina framför allt drabbar sådant som upp...

Invandrade och infödda uppfinnare lyckas lika bra

Esbri 2017-12-07
Personer som har invandrat till Sverige är mindre sannolika att ta patent än infödda svenskar. Men utlandsfödda uppfinnare presterar lika bra som svenskfödda. Yannu Zheng har i sin avhandling gjort en stor kartläggning av svensk patentering.

Tillitsbaserad styrning i statliga myndigheter

Regeringskansliet 2017-12-07
Nu tar regeringen nästa steg i arbetet med tillitsbaserad styrning i det offentliga Sverige genom att besluta om ett tilläggsuppdrag till Tillitsdelegationen.

Studenter samarbetar på tvärs för grönare företagsidéer

LUM 2017-12-07
Konceptet är enkelt: entreprenörskapsstudenterna pitchar sina företagsidéer till studenter från Miljöinstitutet som ger råd kring miljömässiga risker och möjligheter.

Vem i hela världen kan man lita på?

LUM 2017-12-07
Går det att lita på folk i allmänhet? Ja, svarar ungefär två av tre svenskar. Nordiska länder ligger högt i det vi kallar mellanmänsklig tillit. I andra länder är det inte lika självklart. Vad händer när perspektiven möts?

Evelina Lindén
Kommunikatör

evelina.linden@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 80 73, 070-481 91 21

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82


Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.

FLER NYHETER