Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Forskare: Klimatanpassningen kan inte enbart vara ett kommunalt ansvar
2021-09-21
Var i landet man bor ska inte avgöra hur mycket man betalar för vatten eller hur hårt man drabbas av effekterna av klimatförändringar, skriver forskarna Anna Thomasson och Robert Jonsson.

Budgeten: Med backspegeln som kompass
2021-09-20

Svällande kommunikationsinsatser med oklar nytta
2021-09-20
Antalet kommunikatörer på statliga myndigheter har ökat kraftigt sedan 2006. Särskilt i förhållande till andra yrkeskategorier på myndigheterna.

Här är vårdpolitikern som vill avskaffa sig själv
2021-09-19
Anders Lundström är vårdpolitikern som vill avskaffa sig själv, trots att han trivs som skånskt regionråd. Hans parti, KD, är det enda som vill helt skrota dagens regioner - men allt fler vill ha starkare statlig styrning av sjukvården.

Så mycket tappar Ica mot konkurrenterna - risk att drivet stannar av
2021-09-17
Ica tappade försäljningstillväxt jämfört med konkurrenterna både förra året och i år, visar en jämförelse som Dagligvarunytt tagit fram. Axfood har däremot lyckats bättre med att växa.

Upprört när EU lanserar minimilöner
2021-09-16

Våga begränsa skolvinster, Centern!
2021-09-15
Vinstintresset får aldrig ställas i centrum av skolverksamheten och skattepengar ska inte gå till privat vinstutdelning eller hamna på bankkonton i skatteparadis, skriver Åsa Fahlén från Lärarnas Riksförbund.

Lundaforskare fälls för fusk - kopierade studenters uppsats
2021-09-14
En forskare vid Lunds universitet fälls för fusk efter att ha kopierat utdrag ur sina studenters masteruppsats.

Forskare snodde ur studenternas uppsats
2021-09-14
Forskaren vid Lunds universitet kopierade innehållet i en studentuppsats till sin vetenskapliga artikel. Nu fälls hon för fusk.

Professor: För många pluggar till låtsasjobb

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.