Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Det heliga ramverket största risken för ekonomin
2020-01-20
Realtids krönikör Per Lindvall ber en bön för att politikerna gör upp med det heliga statsfinansiella ramverket.

Hon är ny vice vd på Sweden Bio
2020-01-20
Bioteknikföretagens branschorganisation Sweden Bio rekryterar vice vd från fackförbundet Naturvetarna. Frida Lawenius är ny vice vd för branschorganisationen Sweden Bio.

Professor: Minusräntan ett misslyckat experiment
2020-01-17
Enligt finansminister Magdalena Anderssons (S) relativt dystra ekonomiska prognos som presenterades på torsdagen väntas Riksbanken i år sänka räntan igen till minus. Men minusräntepolitiken får nu hård kritik från forskarhåll.

DN Debatt. "Sjukvårdens kris är skapad av organisation och ledning"
2020-01-16
DN DEBATT 17/1. Sjukvårdens skenande kostnader med åtföljande besparingskrav sägs bero på fler äldre, dyrare teknik och läkemedel samt ökad efterfrågan.

2020-01-16 Joacim Tåg utnämnd till docent
2020-01-16
Joacim Tåg, chef för Globaliseringsprogrammet på IFN, har utnämnts till docent i nationalekonomi vid Lunds universitet.

Organisationsförbättring bör ske med sans och balans
2020-01-16
- DEBATT. Var vaken och skeptisk till organisationskonsulter. Det skriver Anders Rydell och Mats Alvesson och listar sju hållpunkter till hjälp för att förhålla sig kritisk.

Därför kämpar jag för att få min webbavhandling godkänd
2020-01-15
Är det sannolikt att skriva i Word och spara som en pdf är den optimala modellen för att producera och publicera avhandlingar? Om ditt svar är ja, hoppa över denna artikel då här ska sväras i kyrkan. 15 januari, 2020 Text: Johan Schlasberg

Tung duo till hård attack mot Ingves
2020-01-15
Riksbankens experiment med minusränta har stått oss dyrt."

"Riksbankens experiment har stått oss dyrt"
2020-01-14
Minusräntan har förvärrat de finansiella obalanserna, sänkt värdet på den svenska kronan och bidragit till ökade förmögenhetsklyftor. Det skriver nationalekonomerna Fredrik N G Andersson och Lars Jonung.

Rika personer tycker att livet är mer meningsfullt
2020-01-14
De flesta västsvenskar upplever att livet är meningsfullt. Rika och högutbildade personer tenderar att känna det starkare än andra.

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.