lu.se

Ekonomihögskolan

Lunds universitet

Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst. 

Louise Bringselius: Laget, jaget och ledarskapet

Barometern 2018-07-10
Med tillit och samarbetsanda nås högre resultat, skriver Louise Bringselius. Men laganda förutsätter också ett ledarskap står upp för ideal och präglas av mod.

Jo, världen blir faktiskt bättre och bättre, lär oss Han...

Sydsvenskan 2018-07-06
I sin sista bok skrev Hans Rosling övertygande om hur världen blir bättre. D�...

Kristdemokraterna: 100 procent förnybart för uppvärmning och skatt på en krona plastpåsen

Aktuell Hållbarhet 2018-07-05
Grön skatteväxling, skattehöjningar för miljöstörande produkter och en skatt på en krona per plastpåse. Det är några av Kristdemokraternas förslag för att skapa ett hållbart samhälle.

Avsnitt 72: Riksdagsvalet - det viktigaste EU-valet

Sveriges Radio P1 2018-07-05
Europapodden är i Almedalen! I höst avgörs vilka som får mer än hälften av Sveriges makt i EU. Varför berättar inte partierna vad de tycker om allt från plastförbud till EU-drivna migrantläger?

Socialdemokraterna: Cirkulära affärsmodeller genom klusterbildningar och industriell symbios

Aktuell Hållbarhet 2018-07-05
Socialdemokraterna vill stödja cirkulära affärsmodeller genom att finansiera klusterbildningar och industriell symbios. Ett toppenförslag enligt Akutell Hållbarhets expertpanel.

Medborgarlön - lösningen när AI tar över?

SVT Nyheter 2018-07-05
Maskiner som ersätter människor har väckt en het debatt om hur folk egentligen ska försörja sig i framtiden. Ett förslag är så kallad medborgarlön, men där vissa ser befriande räddning ser andra utopiskt flum.

IVA i Almedalen - Synen på kunskap påverkar viljan att studera

IVA-aktuellt 2018-07-04
I Iran, Finland och Kina är utbildning, precis som i Sverige, viktigt. Men inställningen till kunskap varierar länderna emellan. Det påverkar motiven för att läsa och studera.

Behov av en övergripande skattereform

Studieförbundet Näringsliv och Samhälle 2018-07-04
SNS bjöd in till ett samtal i Almedalen som tog ett brett grepp om det svenska skattesystemet. Det är snart 30 år sedan århundradets skattereform genomfördes i Sverige.

Centerpartiet: Klimatsäkrat pensionskapital, utökad konsumenträtt och en ökad grön bilbonus

Aktuell Hållbarhet 2018-07-04
Centerpartiets hållbarhetsåtgärder får höga betyg av Aktuell Hållbarhets expertpanel. Klimatsäkrat pensionskapital, utökad konsumenträtt och en grön bilbonus på 100 000 kronor är några av partiets vallöften.

Liberalerna: Förorenaren ska betala och grön skatteväxling

Aktuell Hållbarhet 2018-07-03
Politik efter principen förorenaren betalar och grön skatteväxling ska öka incitamenten för företagern att skapa hållbara affärsmodeller. Det säger Liberalerna i Aktuell Hållbarhets och Di:s partigranskning inför valet.

Kontakt

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44, 072-722 00 66

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82


Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.

FLER NYHETER