Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

EU:s inkomstförsäkring för jordbruket bör inte införas i Sverige
2019-09-18
Jordbruket beskrivs ofta som en sektor med stora inkomstrisker, och i EU:s gemensamma jordbrukspolitik finns av detta skäl en inkomstförsäkring.

Ekonomer: Stora reformer lyser med sin frånvaro
2019-09-18
De stora reformerna lyser med sin frånvaro i regeringens höstbudget. Det menar Anna Breman, chefsekonom på Swedbank.

Ekonomer: Stora reformer lyser med sin frånvaro
2019-09-18

Några få företag kan rädda klimatet - de har makten över störst utsläpp
2019-09-17
Planetens framtid ligger i en handfull multinationella företags händer. De har förmågan att påverka jordens klimat och samlade ekosystem, visar en ny sammanställning.

Kommuners event riskerar skattemedel
2019-09-17
Många kommuner vill sätta sig själva på kartan med bland annat event för att öka besöksnäringen och skapa attraktionskraft för de boende. Därmed riskerar de skattebetalarnas pengar.

SNS play Kan AI hjälpa nyanlända att komma i arbete? Publicerad: 2019-09-17
2019-09-17
Att få nyanlända att bosätta sig i orter där deras kompetens efterfrågas förbättrar möjligheterna till integration. Med hjälp av AI är det i dag möjligt att genomföra denna typ av matchning på ett mer effektivt sätt och i stor skala.

Så kan AI få fler flyktingar i jobb
2019-09-17
I USA används ett AI-verktyg framgångsrikt för att matcha flyktingar med vilka placeringsorter där de har störst chans att få jobb. Nu försöker forskare intressera svenska myndigheter för samma modell - men det finns hinder i vägen.

Kommuner tar ekonomiska risker i kampen att synas
2019-09-17
Många kommuner använder sig av olika typer av event för att öka besöksnäringen och skapa attraktionskraft för de boende. Men eventen kan också bli kostsamma för skattebetalarna.

Medicinsk forskning premieras av staten
2019-09-16
Men Ulf Elg från Ekonomihögskolan får pengar till ett stort projekt om etik.

Why crowdfunding may not be the great democratising force in investment after al
2019-09-14
Courtesy of Colin Mason , University of Glasgow ; Annaleena Parhankangas , Iowa State University , and Hans Landström , Lund University The

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.