Ekonomihögskolan i media

Här presenteras de senaste artiklarna om Ekonomihögskolan från olika tidningars webbutgåvor. Listan genereras automatiskt genom en mediebevakningstjänst.

Nytänkande krävs för citybutikers överlevnad

SVT Nyheter Skåne 2018-05-21
Ekonomiforskare i Lund menar nu att butiker måste tänka nytt för att överleva: Cityhandeln står inför ett tvåfrontskrig mot köpcentrum och en växande e-handel. Trenden är tydlig - vi köper allt mer på nätet.

Han vill bekämpa funktionell dumhet på jobbet

Ny teknik 2018-05-18

Del 1/3 Det goda åldrandet: Den nya ålderspyramiden

Sveriges Radio P1 2018-05-14
Sveriges befolkning blir allt äldre. Den befolkningsgrupp som ökar mest de kommande tio åren är 80-åringar och äldre. Det gör det till en utmaning att skapa en god ålderdom. Men det finns lösningar.

Han vill bekämpa funktionell dumhet

Arbetarskydd 2018-05-09
PARADOX. Trots att vi anser oss vara välutbildade och eftertänksamma är vi snäva i våra tankar. Mats Alvesson sätter strålkastarljuset på den funktionella dumheten och efterfrågar mer kritiskt tänkande i organisationer.

Livlig debatt om tillväxtens fortlevnad och betydelse

Lundagård 2018-05-09
Fidget spinners, stinkande utedass och klimathot var begrepp som brukades under måndagens debatt som handlade om ekonomisk tillväxt.

Hård kritik mot SRs politiska riktlinjer

Journalisten 2018-05-09
FOTO: Tor Johnsson Hård kritik mot SRs politiska riktlinjer Sveriges Radios politiska riktlinjer under valåret får kritik från bland andra Roland Paulsen, docent i sociologi.

Höjd yrkesstatus hjälper inte krisdrabbade yrken

Omni 2018-05-05
Det är lätt att hålla med om att fler i krisdrabbade yrkesområden ska ha högre status, men det går inte i hop, skriver Mats Alvesson, organisations och ledningsforskare på SvD Debatt.

"Höjd yrkesstatus - ett trick som inte hjälper"

Svenska Dagbladet 2018-05-05
Ropen skalla, status till alla. Denna populära åtgärd för krisdrabbade yrkesområden omfamnas av fackföreningar och politiker, men kommer ofta på bekostnad av att göra något åt grundproblemen.

Forskaren om Ikeas varsel: Ny kompetens behövs

Sveriges Radio 2018-05-03
Forskare om Ikeavarsel: Ny kompetens behövs 2:09 min 5 Ikea meddelade idag i ett pressmeddelande att de varslar 150 medarbetare, varav 110 svenska tjänster. En betydande faktor bakom uppges vara omställningen till e-handel.

Experter eniga - Ikea måste hitta en ny affärsmodell

Helsingborgs Dagblad 2018-05-03
Flera experter är eniga om att Ikeas e-handel är på efterkälken. Nu har möb...

Louise Larsson
Kommunikatör

louise.larsson@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 08 44, 072-722 00 66

Anna Löthman
Kommunikatör

anna.lothman@ehl.lu.se
Telefon: 046-222 96 82

Vi hjälper dig att hitta rätt forskarexpertis. Pressbilder på våra forskare hittar du i Lunds universitets bildbank. Hittar du inte den bild du söker i bildbanken, är du välkommen att höra av dig.