International Business – kandidatprogram

Internationellt kandidatprogram

Vårt internationella kandidatprogram i International Business innehåller kurser där du lär dig grunderna i det du behöver kunna för att kunna jobba i internationella miljöer. Alla kurser ges på engelska och du pluggar tillsammans med studenter från hela världen.

Under utbildningen

Under de fyra första terminerna så följer du ett upplägg av kurser som blandar kunskaper från olika ämnen: företagsekonomi, nationalekonomi, statistik, handelsrätt och informatik.

Programstruktur och kurser

Under termin fem så väljer du kurser efter dina egna intressen. Du kan välja att plugga utomlands – Ekonomihögskolan har ett mycket stort utbud av samarbeten med högt rankade internationella universitet över hela världen – och du kan åka till dessa universitet som utbytesstudent utan att betala några studieavgifter. Om du hellre vill prova på praktik (internship) så går det också bra. Självklart kan du också välja att läsa kurser i ekonomi, språk eller något helt annat inom Lunds universitets stora utbud. 

Studera utomlands med Ekonomihögskolan

Praktik och internships

Den sista terminen består av en fördjupning inom huvudområdet International Business där du även skriver ditt examensarbete tillsammans med en eller flera kurskamrater, vilket delvis också kan göras utomlands. 

Framtidens ekonomistudenter kommer studera handel ur ett internationellt perspektiv. För att jobba med handel på en globaliserad marknad krävs förståelse för vart vi kommer ifrån och vart vi är på väg. Utbytet av varor och tjänster i en alltmer globaliserad värld kräver mer av den moderna arbetsplatsen och dess medarbetare. Jag läser International Business för att jag vill vara en del av den utvecklingen.

Trim, Storbritannien

Trim kommer från Storbritannien och läser kandidatprogrammet i International Business. Förutom att studera så jobbar Trim deltid och sitter med i kårens generalråd. Han är även  studentambassadör för Ekonomihögskolan. Det var ett stort steg att byta land och utbildningssystem, men Trim trivs nu väldigt bra med Sverige och sin klass.

Visa mer 
Visa mindre 

Efter utbildningen

Globaliseringen ställer nya krav på både arbetsplatser och medarbetare. Företag och organisationer som verkar i en internationell kontext behöver medarbetare med internationell spetskompetens. Genom att läsa International Business lär du dig att analysera och förstå global handel och dess komplexitet.

De färdigheter du utvecklar genom att studera International Business är attraktiva för en rad olika arbetsgivare. Din styrka ligger i  förmågan att jobba undersökande med analys och strategi på en internationell arbetsplats.

Efter utbildningen kan du till exempel jobba med affärsutveckling, marknadsföring, rådgivning, organisationsutveckling, export och import, inköp, ekonomistyrning – med mera. Eller varför inte förverkliga din idé om att starta upp ditt egna internationella företag?

Efter utbildningen kan du söka jobb eller välja att plugga vidare till en masterexamen – i Sverige eller utomlands.

Anmälan är stängd

Ordinarie anmälan inför höstterminen 2022 öppnar i mitten av mars 2022.

Snabbfakta

Undervisningspråk:
Engelska

Omfattning:
180 högskolepoäng / 3 år heltid

Examen:
Ekonomie kandidatexamen med huvudområde ”international business”.
BSc in Business and Economics with a major in International Business.

Behörighet:
Grundläggande behörighet samt Engelska 6, Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 (områdesbehörighet A4).

Utbildningsplan
Ladda ner utbildningsplan (PDF)

Senast uppdaterad: 2021-10-26