Inför anmälan och antagning

sök till ekonomihögskolan

Det finns mycket att tänka på när du ska söka till universitetet. Förutom att du ska välja vad du vill läsa, så måste du känna till vad som krävs för att komma in på utbildningen, sista anmälningsdatum, när du ska svara på ditt antagningsbesked och mycket mer.

Viktiga datum

Du kan som regel ansöka till utbildningar på grundnivå två gånger om året. Ansökningsperioden börjar ca en månad innan sista ansökningsdagen. Tänk på att det inte är alla utbildningar som är öppna för anmälan två gånger om året. Planera i god tid!

Fristående kurser och kandidatprogram

Kandidatprogram

Fristående kurser

Här hittar du vilka fristående kurser du kan söka inom våra ämnesområden handelsrätt, företags- och nationalekonomi, statistik, informatik och ekonomisk historia. Kursutbudet kan variera termin för termin. 

Du anmäler dig till kurser och program på antagning.se.

Läs mer på lu.se om hur du anmäler dig till en utbildning vid universitetet

Magister- och masterprogram

Sista ansökningsdag för våra magister- och masterprogram är den 16 januari. Ansökningsperioden till dessa program är längre och startar redan i mitten av oktober.

Såhär söker du till våra magister- och masterprogram

Sen anmälan?

Vissa kurser är öppna för anmälan även efter sista anmälningsdag. Då kan du göra en så kallad sen anmälan. Du kommer dock att rangordnas efter de som sökt i tid, även om du har bättre betyg.

Våra kandidat- och masterprogram har inte öppet för sen anmälan.

Läs mer om sen anmälan och efteranmälan på lu.se

Senast uppdaterad: 2022-09-14