Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Toppinternship inom finans går årligen till Oxford, Cambridge – och Lund

Porträttfoton.
Sebastian Lindeborg och Eric Stussare.

Kapitalförvaltaren Fidelity sköter fonder över hela världen och står på många finansstudenters önskelista över framtida arbetsgivare. Därför ser LINC, finansföreningen vid Lunds universitet, med stolthet att föreningens medlemmar under flera år i rad har valts ut att göra internship hos Fidelity i London under sommaren.

Sebastian Lindeborg läser Ekonomie kandidatprogrammet, och ska göra sitt internship på Fidelity nu till sommaren. Han kom också tidigt i kontakt med en tidigare LINC-medlem, som numera arbetar på Fidelity.

– Utan att känna mig sen tidigare ställde han upp på att hjälpa mig att korrekturläsa min ansökan till ett annat bolag i Stockholm. När han sedan ringde upp mig direkt från Brasilien hade han inte bara kollat på min ansökan, utan dessutom läst en av mina analyser och gav mig utförlig feedback och andra tips. Hans välvilja och fantastiska kunskap var startskottet till att jag började intressera mig för internshipet på Fidelity, säger Sebastian.

Hur går ansökningsprocessen till?

– Fidelity Investments är en av LINCs huvudsponsorer sedan flera år tillbaka och deltar regelbundet vid våra evenemang såsom London Banking Tour och Investment Banking Forum. Utöver det finns inga särskilda avtal. Processen är alltså den standardiserade som Fidelity erbjuder samtliga ansökande, oavsett universitet eller hemvist, säger Sebastian.

Eric Stussare läser även han Ekonomie kandidatprogrammet och har redan varit intern hos Fidelity. Han sökte sig till Lund för utbildningens skull, men också studentlivet – och LINC.

– Genom LINCs många event har jag kunnat nätverka och knyta viktiga kontakter. Hade jag inte träffat representanter från till exempel Fidelity och ABG Sundal Collier genom LINC är jag tämligen säker på att jag inte ens hade fått komma på intervju hos någon av firmorna då konkurrensen är så tuff, säger Eric.

Varför valde du att söka till Fidelity, Eric?

– En av det första böckerna jag läste inom finans var One up on Wall Street av Peter Lynch. Han var fondförvaltare på Fidelity och är en av världens mest ansedda investerare. Därför var det väldigt motiverande för mig när jag kom i kontakt med en LINC-medlem som nyss hade gjort ett internship på Fidelity och som snart skulle börja jobba där. Sedan den dagen hade jag som mål att göra allt jag kunde för att också få ett internship där.

Vad har det gett dig så här i efterhand?

– Otroligt mycket. Under ett internship hos Fidelity får man mycket ansvar trots att man bara är en intern. Under min första vecka fick jag tre företag, som vi antigen ägde i någon av Fidelitys fonder, eller kollade på som en potentiell investering. Mitt ansvar under sommaren var att analysera dessa tre bolag för att sedan presentera för våra fondförvaltare huruvida jag tyckte de skulle köpa eller sälja aktier i dessa bolag, säger Eric.

Tillbaka till Sebastian och sommarplanerna – internshipet på Fidelity.

Hur känns det att bli utvald?

– Såklart extremt kul! Jag ser fram emot att få ta del av den kunskap och erfarenhet som finns på Fidelity. För sommaren blir det fullt fokus på mitt internship och på att utvecklas och lära sig så mycket som det bara går på tio veckor. Efter det kommer jag läsa Master's in Accounting and Finance här på Ekonomihögskolan, samt förhoppningsvis fortsätta engagera mig i LINC, och på så sätt skicka vidare stafettpinnen till fler engagerade och entusiastiska LINC:are, avslutar Sebastian Lindeborg.

Ekonomie kandidatprogrammet vid Ekonomihögskolan

Fidelity internships (Fidelity International)

LINC om ”Oxbridge”

”När alumner, utbildning och event kombineras och det görs med bra kvalitet kan LINC konkurrera med ”Oxbridge” (vilket är en kombination av Storbritanniens mest välkända universitet – Oxford och Cambridge) och övriga ledande finansskolor världen över. För oss stärker utbyten likt detta LINC:s trovärdighet och rykte vilket är något som vi värnar om.”

– Thea Nyrell, vice ordförande, Lund University Finance Society (LINC) 2018–2019.

Läs mer om föreningen på linclund.com